Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Solutia pentru un metabolism incetinit

Solutia pentru un metabolism incetinit

 Metabolismul este procesul prin care organismul consumă energia asigurată de alimente. Un metabolism intens va avea mai multe arderi și astfel o conversie mai mică de grăsime. În cazul unui metabolism lent, se vor depune mai multe grăsimi și arderile vor fi mai reduse.

           Metabolismul este influențat de vârstă, înălțime, masa musculară și factori hormonali. Din păcate, metabolismul încetinește odată cu înaintarea în vârstă. din cauza diferitelor motive precum activitatea fizică redusă, pierderea masei musculare și îmbătrânirea proceselor metabolice.

            Oamenii tind să fie mai puțin activi odată cu înaintarea în vârstă. Nivelurile de activitate pot afecta în mod semnificativ viteza metabolismului. De fapt, activitatea - atât exercițiile fizice, cât și activitățile zilnice - reprezintă aproximativ 10-30% din caloriile arse zilnic, restul fiind folosite pentru funcțiile vitale. Pentru persoanele foarte active, acest număr poate crește până la 50%.

      accelerarea metabolismului

          După vârsta de 30 de ani, masa musculară începe să scadă, astfel un adult pierde în medie 3-8% din mușchi odată la 10 ani după vârsta de 30 de ani. Practic odată cu vârsta de 80 de ani, nivelul de masa musculară este aproximativ cu 30% mai redus decât la vârsta de 20 de ani. 

            Așadar, cât de mult încetinește metabolismul odată cu vârsta? Viteza metabolismului este afectată de nivelurile de activitate, de masa musculară și de alți factori. Ca urmare, viteza metabolică variază de la persoană la persoană, dar cu cât ești mai puțin activ pe parcursul vieții cu atât metabolismul tău va avea de suferit. 

            CUM SE POATE PREVENI ÎNCETINIREA METABOLISMULUI?

            Deși metabolismul încetinește în mod obișnuit odată cu înaintarea în vârstă, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a combate acest lucru. Iată 6 modalități prin care poți combate efectele îmbătrânirii metabolismului:

      • ANTRENEAZA-TE CONSTANT!

            Antrenamentul de rezistență sau ridicarea greutăților este excelent pentru a preveni încetinirea metabolismului. Oferă beneficiile exercițiilor fizice, păstrând în același timp masa musculară - doi factori care afectează viteza metabolismului.

      • ADAUGĂ ANTRENAMENTE DE TIP HIIT ÎN PROGRAMUL TĂU!

             Antrenamentul la intervale de intensitate mare (HIIT) poate ajuta la prevenirea încetinirii metabolismului. Este o tehnică de antrenament care alternează între exerciții anaerobe intense cu perioade scurte de odihnă. De asemenea, HIIT continuă să ardă calorii mult timp după ce ați terminat exercițiile. Aceasta se numește „efectul de post-arsură”. Se întâmplă deoarece mușchii trebuie să utilizeze mai multă energie pentru a se recupera după efort. De fapt, cercetările au arătat că HIIT poate arde până la 190 de calorii în decurs de 14 ore după exercițiu, dar cele mai importante sunt primele ore după finalizarea antrenamentului. Cercetările arată, deasemenea, că HIIT vă poate ajuta corpul să construiască și să păstreze masa musculară odată cu vârsta.

      Accelerarea metabolismului

      • DORMI MAI MULT!

             Lipsa somnului poate încetini metabolismul. Din fericire, o noapte bună de odihnă poate inversa acest efect. O noapte de somn lung (12 ore) a ajutat la restabilirea metabolismului. De asemenea, se pare că un somn slab poate crește pierderea masei musculară. 

      • MĂNÂNCĂ MAI MULTE ALIMENTE BOGATE ÎN PROTEINE!

              Consumul mai multor alimente bogate în proteine ​​poate ajuta la combaterea metabolismului încetinit. Acest lucru se datorează faptului că organismul tău arde mai multe calorii consumând, digerând și absorbind alimente bogate în proteine. Acest lucru este cunoscut sub numele de efect termic al alimentelor. Alimentele bogate în proteine ​​au un efect termin mai mare decât alimentele bogate în carbohidrați și grăsimi. 

      • ASIGURĂ-TE CĂ MÂNÂNCI SUFICIENT! 

              O dietă cu conținut scăzut de calorii vă poate încetini metabolismul prin trecerea corpului în modul de înfometare. Deși dieta are beneficiile sale până în vârsta de 30 ani, menținerea masei musculare este mai importantă odată cu vârsta. Adulții mai în vârstă tind să aibă un apetit mai scăzut, ceea ce poate reduce aportul de calorii și metabolismul lent. 

      • CONSUMĂ CEAI VERDE REGULAT!

              Ceaiul verde poate crește metabolismul cu 4–5%. Acesta conține cafeină și compuși din plante, care s-au dovedit benefici în prevenirea încetinirii metabolismul. Vezi produsul: Ceai pe baza de plante


      x
      x