Reteta Tort Crumble cu mere
Este sezonul în care te poți bucura de magia gătitului!
Tort Crumble cu mere:
Pentru topping:
- 25 g faină albă de grâu
- 25 g fulgi de ovăz
- 6.8 g (1 măsură) Fibre din măr şi ovăz
- 1 lingură mică de zahăr brun, moale
- 25 g cremă tartinabilă vegană
- 1 măr decojit, fără miez şi tăiat în bucăţi de 1 cm
Pentru tort:
- 100 g făină albă de grâu
- 25 g fulgi de ovăz
- 52 g (4 măsuri) Formula 1 shake mix nutritiv cu aromă de cremă de vanilie
- Jumătate de linguriță de praf de copt
- Jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
- O linguriță amestec de condimente
- Jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
- 1 lingură de zahăr brun moale
- 50 g cremă tartinabilă vegană
- 2 ouă (sau alternativă vegană)
- 50 ml Lapte de ovăz
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 180°C/160°C cu ventilaţie.
2. Unge interiorul unei forme de tort de 20 cm, cu crema tartinabilă vegană sau ulei vegetal.
3. Pregătește toppingul de crumble: pune făina și ovăzul într-un castron, adaugă Fibre din măr și ovăz și zahărul brun și amestecă bine pentru a se încorpora. Secționează crema tartinabilă vegană în cuburi și amestec-o bine cu ingredientele uscate până obții textura unui pesmet grosier. Pune deoparte.
4. Pregătește mărul și pune-I deoparte.
5. Pentru blat, pune făina și ovăzul într-un castron. Adaugă Formula 1 shake mix nutritiv cu aromă de cremă de vanilie, praful de copt, scorțișoara, amestecul de condimente și ghimbirul măcinat. Taie în cubulețe crema tartinabilă vegană și adaug-o în amestec.
6. Într-un castron separat, bate ouăle și amestecă cu laptele de ovăz. Adaugă totul în ingredientele uscate și amestecă pentru a se omogeniza. Toarnă amestecul de tort în tava pregătită, presară deasupra bucățile de mere apoi acoperă cu amestecul crumble.
7. Coace pe nivelul din centrul cuptorului, timp de 25-30 de minute, până când merele devin aurii deasupra. Când e gata, scoate tava din cuptor și lasă să stea 5 minute înainte de a servi.
8. Taie în felii pentru a servi.