Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Nutrientii de care avem nevoie – fibre, magneziu, vitamina D

Nutrientii de care avem nevoie – fibre, magneziu, vitamina D

Studiile au aratat de-a lungul timpului ca multi dintre noi mancam mult, insa nu si sanatos in folosul organismului. Mai concret, nu valorificam substantele nutritive care se gasesc in fructe, legume si cereale integrale.
Mai jos regasesti o lista cu unele elemente cheie la care trebuie sa fim mai atenti:

Fibrele – Cunoscute pentru rolul lor important in reglarea tranzitului intestinal, alimentele cu continut ridicat de fibre sunt satioase si au relativ putine calorii, fiind astfel aliati de nadejde in controlul greutatii. Anumite fibre pot incuraja inmultirea bacteriilor „bune” din tubul digestiv. Aceste bacterii benefice sprijina imunitatea, deoarece servesc drept prima linie de aparare a organismului prin combaterea bacteriilor rele care ar putea patrunde in sistemul digestiv. Poti creste aportul de fibre in alimentatie prin includerea mai multor fructe, legume si cereale integrale. Consuma fructe si legume pe post de gustari, adauga-le  in smoothie-uri, sandwich-uri, salate, supe si tocanite, si inlocuieste cerealele rafinate cu cereale integrale.
     
Magneziul – Desi adesea nu acordam o atentie deosebita acestui mineral, magneziul contribuie la sute de functii din organism. Magneziul sustine sanatatea sistemului imunitar si nervos, sprijina functia musculara si ajuta celulele sa produca energie. Magneziul este prezent din abundenta in alimentele vegetale, cum ar fi plantele cu frunze verzi, nuci, leguminoase si cereale integrale. Incearca sa consumi nuci ca si gustare sau sa adaugi leguminoase intr-o salata cu frunze verzi.

Vitamina D – Majoritatea oamenilor asociaza calciul cu oasele sanatoase, insa oasele au nevoie si de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului din alimente. Vitamina D este necesara si pentru functionarea adecvata a muschilor si sustinerea sistemului imunitar. Printre sursele alimentare bune, ce contin  vitamina D, se numara ouale si produsele lactate imbogatite cu vitamina D; o plimbare in aer liber respectand restrictiile actuale poate fi de asemenea utila, deoarece organismul produce vitamina D atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui.

Sursa: Herbalife.ro     Autor: Susan Bowerman


x
x