Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
De ce mananci putin si totusi NU SLABESTI?

De ce mananci putin si totusi NU SLABESTI?

  Cum se poate totuși să mănânci atât de puțin și să nu slăbești? Ce poți face pentru a accelera procesul de slăbire îngreunat? Ar trebui să ajungi să mănânci și mai puține calorii sau să ajungi într-un deficit mult prea mare?

     Cu siguranță nu! Înfometarea nu îți va aduce niciun rezultat pozitiv și este foarte posibil ca greutatea ta să fluctueze și mai mult sau chiar să crească dacă vei tăia drastic din calorii. Menținerea sănătății metabolice este cheia pentru o slăbire sigură și sănătoasă.

Cum slabesti sanatos
    Metabolismul reprezintă procesele chimice care se produc în fiecare organism menite să îl mențină în viață. Pe scurt, când vorbim despre metabolism, ne referim la abilitatea organismului de a folosi diverse procese chimice pentru a produce, menține și descompune anumite substanțe și a crea energie care va fi folosită de către celule. Cu cât este mai rapid metabolismul unei persoane, cu atât organismul va folosi mai multă energie pentru a îndeplini acele sarcini care ne țin în viață. Un metabolism lent presupune folosirea unei energii mai scăzute pentru îndeplinirea funcțiilor vitale.
   Rată metabolică este influențată de o mulțime de factori precum vârstă, grăsimea corporală, masa musculară, însă corpul anumitor persoane arde în mod natural mai multe calorii decât al altora.

   Cum afectează metabolismul slăbirea?

    În urmă deficitului caloric sau deficitului de energie, organismul tău va accesa depozitele de grăsime pentru a-și extrage energia de care are nevoie. 

    De exemplu, un bărbat de 85 kg cu o grăsime corporală de 10% și un metabolism sănătos are rată metabolismului bazal cam de 2000 de calorii pe zi. Cu ajutorul antrenamentelor zilnice și altor activități, energia utilizată ar putea crește cam la 2800 calorii zilnic. În momentul în care reduci consumul de calorii pentru a slăbi, te bazezi în principal pe metabolism pentru a te ajută să ardă calorii și să acceseze depozitele de grăsime. Sigur, te folosești și de sport pentru necesarul general de consum al energiei, însă metabolismul este cel care joacă rolul principal în ecuația asta. Din acest motiv este atât de importantă menținerea unui metabolism sănătos atunci când vrem să slăbim.

 

Cum slabim sanatos

  Cu cât ai un metabolism mai lent, cu atât vei putea mânca mai puțin și va trebui să faci mai mult sport pentru a slăbi eficient. Cu cât este mai rapid metabolismul,cu atât vei putea mânca mai mult și nu va trebui să faci atât de mult sport. 

   Majoritatea persoanelor știu că pentru a slăbi trebuie să mănânce mai puțin decât o făceau în momentul respectiv și să facă mai mult sport. Dar ce se întâmplă cu cei care nu reușesc să slăbească? Fac fix ceea ce nu recomand niciodată: reduc atât de mult caloriilor consumate zilnic și fac atât de mult sport încât se vor bucură pentru o perioadă scurtă de rezultate, iar ulterior, când nu vor mai avea același nivel de activitate fizică și nu vor mai menține acest interval caloric drastic, vor ajunge rapid la kilogramele inițiale sau poate chiar le vor depăși. Practic nu au realizat nimic notabil, ci doar și-au încetinit metabolismul, au trecut prin stări de foame constantă și pot căpăta diferite probleme de sănătate, de la deficiențe de micronutrienți până la diferite probleme digestive.

Slabire cu herbalife

  Dar de ce se întâmplă acest lucru? Pentru că metabolismul se adaptează cantității de energie pe care o oferi organismului. Astfel, el va încerca să echilibreze caloriile primite și să le transforme în energie. Iar aceste fluctuații calorice nu fac nimic decât să dezechilibreze organismul și să provoace acest „efect yoyo” asupra kilogramelor.

   Metabolismul scade în mod natural odată cu dietele drastice. În momentul în care începem să restricționăm caloriile și să ne hrănim organismul cu mai puțină energie decât arde, metabolismul va începe în mod natural să scadă.

   Partea bună pentru cei care au făcut deja această greșeală este că această teorie se aplică și invers. Cu cât îi vei da mai multă mâncare corpului, metabolismul se va accelera în mod natural, pracitc va arde mai multă energie.


x
x