Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Cum ne putem detoxifia corpul dupa mancarurile grele de Craciun

Cum ne putem detoxifia corpul dupa mancarurile grele de Craciun

Dupa atata carne, parca este cazul sa ne dregem cu o portie de cartofi copti. Cea mai buna modalitate de preparare a acestui aliment. De doua lucruri nu trebuie sa uitam: sa ii intepati cand sunt in cuptor. Si sa nu-i cumparati cu suprafete verzi.


Zahar, paine alba, cartofi piure sau prajiti, morcovi fierti. Numim toate aceste alimente carbohidrati rapizi. Ce inseamna rapizi?


”Se refera la rapiditatea cu care insulina se descarca din pancreas cand ingeram aceasta substanta. Cand mancam zahar alb, insulina se declanseaza repede.”, explica Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.
Dupa o prajitura, o portie de cartofi prajiti ori un piure, zaharul din sange creste imediat. Pancreasul simte si trimite hormonul insulina sa il stabilizeze si sa il transporte in celule. Dupa ce a trecut prin acest stres, pancreasul isi retrage, la fel de rapid, insulina. Cum se simte acest dute-vino?
”Aceasta insulina care vine si pleaca, vine si pleaca, creaza stari de oboseala. Simti placere cand mananci dulce, dar uite asa se face rezistenta la insulina, obezitate si diabet”, explica Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.
Din acest motiv, vi se spune sa consumati putine dulciuri, putina paine alba, putini cartofi prajiti.


Recomandarea este sa consumam o portie de cartofi copti in coaja. Dupa ce i-am copt ii lasam la racit si ii consumam ca atare cu o salata. In felul acesta, apare amidonul rezistent, care va ajuta inclusiv sa scapati de kilogramele in plus.
”Corpul nostru, in momentul in care ii dai amidon el inclusiv grasimile de rezerva le arde mai eficient, deci nu ingrasa”, spune Mihaela Bilic, medic nutritionist.
Nu cumparati, insa, cartofi care au suprafete verzi. Contin solanina, o substanta toxica. Si nu consumati nici cartofi incoltiti, chiar daca mugurii sunt mici.
”Si in mugurii aceaia care incoltesc peste, iar se strange multe solanina si trebuie evitate, deci curati bine”, explica Catrinel Macovei, medic primar diabet.
In timpul coacerii, cartofii se inteapa cu furculita, ca sa permiteti eventualelor cantitati de solanina sa se scurga. Herbafit.ro
 Sursa: stirileprotv.ro   Sursa foto: facebook.com/pg/strandmihaieni


x
x