Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Livrare gratuită la comenzi de peste 175 Lei!
Conopida, aliatul impotriva celor mai grave boli

Conopida, aliatul impotriva celor mai grave boli

Conopida este bogata in proteine, fosfor, potasiu si tot complexul de vitamina B, vitamina C, mangan, astfel ca ea are numeroase beneficii asupra organismului. Conopida se poate prepara in foarte multe moduri, dar cel mai indicat, spun nutritionistii, este sa o consumam cruda.

Adaugata in alimentatia zilnica, aceasta leguma scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul, potrivit doctorulzilei.ro.De asemenea, conopida contine substante importante pentru ficat, care lupta impotriva cancerului de prostata, cancerului de san, cancerului de colon si cel ovarian. Conopida are, in acelasi timp, capacitatea de a elimina enzimele canceroase si de a rezista celulelor canceroase.

De ce sa consumi in mod regulat conopida

Consumul de conopida regulat este asociat cu scaderea riscului de inflamare in boli preum artrita, obezitate, diabetul zaharat sau ulcerul.Conopida alaturi de alte legume crucifere imbunatateste in mod semnificativ tensiunea arteriala si functia renala.

Fibrele alimentare din conopida

Pe langa multiplele beneficii asupra sanatatii, conopida protejeaza si sistemul digestiv. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de fibre. Fibrele alimentare din conopida protejeaza stomacul si previn dezvoltarea bacteriilor.
Din cauza continutului ridicat de substante purinice, este contraindicat consumul in afectiuni precum guta si uraturia.

100 grame de conopida gatita (fiarta, scursa de apa si fara sare) contin: 23 kcal/ 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic, 13,8 microg vitamina K.

Sursa: exquis.ro Autor: Cristina Popescu


x
x